Wednesday, March 12, 2014

Transformarea super-eroilor v2

După cum am scris şi într-un articol anterior, un super-erou este un personaj care, de obicei are puteri supranaturale şi le foloseşte în scopul de a ajuta oamenii şi de a-i proteja de cei răi. Începând cu bine cunoscutul Superman, care a fost "creeat" în anul 1933, o mulţime de poveşti despre super-eroi au continuat să apară de-a lungul anilor şi au dominat America, umplând chioşcurile de ziare săptămânal. Nu a durat mult până când, de pe benzile desenate, super-eroii au prins viaţă şi au putut fi vizionaţi la televizor. Cuvântul în sine, super-erou (super hero), datează încă din anul 1917.


Thor este urmaşul lui Odin în mitologia nordică. Zeu al naturii, dar şi al fulgerelor şi al războiului, el deţine nişte obiecte magice: o centură care îi conferă puterea divină cât timp o poartă, nişte mănuşi de fier indispensabile pentru a ţine şi a folosi un ciocan magic numit Mjollnir ("măcinătorul"). Acest ciocan revine în mâinile sale după fiecare aruncare şi simbolizează fulgerele. Se spune că acest ciocan nu şi-a greşit niciodată ţinta.


Un american miliardar, un playboy şi un inginer extrem de inventiv, Tony Stark este răpit şi forţat să construiască o super-armă de distrugere în masă. Tot în acelaşi timp acesta suferă un accident la piept, ceea ce îl inspiră să construiască un costum din oţel cu care reuşeşte să îşi salveze viaţa şi să evadeze. Mai târziu acesta înbunătăţeşte costumul şi construieşte mai multe versiuni ale acestuia pe care le foloseşte pentru a proteja lumea.


Căpitanul America nu are super-puteri, dar serul care îi este administrat îi transformă şi accentuează simţurile, acesta devenind mai puternic, mai agil, cu reflexe mult mai ascuţie şi cu o viteză mult mai mare. Acesta îşi foloseşte noile puteri pentru a lupta cu cei răi şi pentru a proteja oamenii care sunt în pericol.


Hulk este un personaj ficţional, un super-erou, care apare în cărţile de benzi desenate publicate de Marvel Comics. Personajul a apărut prima dată în "Incredibilul Hulk" (mai 1962). Hulk este un monstru umanoid mutant, gigantic, verde, iradiat, cu o forţă incredibilă şi care nu poate să îşi controleze furia.


Iată mai jos câteva imagini cu evoluţia acestora de-a lungul timpului


No comments:

Post a Comment