Saturday, March 8, 2014

Poveste despre fericire

Un grup de cincizeci de persoane participau la un seminar. Dintr-o dată, cel care ţinea discursul s-a oprit şi a decis să facă o altă activitate puţin mai neobişnuită. A dat tuturor persoanelor un balon. Fiecărui persoană i s-a cerut să işi scrie numele pe balonul primit cu un marker, iar apoi toate baloanele au fost puse într-o cameră goală.

După puţin timp, oamenilor le-a fost cerut să meargă în acea cameră plină de baloane şi să îşi caute fiecare balonul cu numele său, totul timp de cinci minute. Toată lumea îşi căuta balonul personalizat cu numele său, toţi se împingeau şi se înghesuiau, era un adevărat haos.
După ce a trecut cele cinci minute de căutări, nimeni nu a reuşit să găsească balonul cu numele său. Peste puţin timp, oamenilor li s-a cerut din nou să intre în camera cu baloane şi să ia un balon fiecare şi să îl dea persoanei al cărui nume era scris pe balon. În mai puţin de cinci minute, fiecare avea în mână balonul cu numele său.

După ce s-a terminat împărţirea baloanelor, oamenilor li s-a explicat faptul că este exact acelaşi lucru care se întâmplă în vieţile noastre. Toată lumea aleargă după fericire în jurul tuturor, dar fără să ştie unde este, fiecare luptă pentru el, dar făra rezultate.

Fericirea noastră adevărată stă în fericirea altor oameni. Oferă fericire oamenilor şi tu vei primi, la rândul tău fericire din partea lor. Acesta este scopul vieţii oamenilor!


No comments:

Post a Comment