Saturday, March 22, 2014

Ce s-ar întâmpla dacă nu ar fi oxigen pe Pământ 5 secunde?

Chiar dacă oxigenul nu este principalul component al atmosferei terestre, rolul său în menţinerea şi supravieţuirea multor forme de viaţă este foarte important. Nimeni nu poate supravieţui fără o cantitate suficientă de mâncare, apă sau oxigen. Din aceste trei lucruri, oxigenul este cel mai important şi cel mai necesar. Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla cu lumea daca oxigenul ar dispărea de pe Pământ chiar şi pentru doar 5 secunde? Iată mai jos câteva lucrui care se pot întâmpla daca oxigenul ar dispărea de pe Pământ 5 secunde:


Toată lumea de pe plajă ar suferi arsturi solare instant! *Chiar dacă nu ar fi nici plajă, nici nisip şi nici apă. Oxigenul din aer ne protejează pielea împotriva razelor UV.


Cerul din timpul zilei s-ar face negru. Mai puţine particule care să reflecte lumina face cerul să fie negru, foarte întunecat.


Scoarţa terestra s-ar fărâmiţa. 45% din scoarţa terestra este alcătuită cu ajutorul oxigenului.


Timpanele tuturor ar exploda, deoarece s-ar pierde 21% din presiunea aerului.


Toate clădirile construite din ciment s-ar transforma în cenuşă, deoarece oxigenul este o foarte importantă legătură în ciment.


Apa este formată din 1/3 oxigen, fără el, hidrogenul s-ar transforma într-o stare gazoasă şi s-ar extinde în volum. Oceanele, mările, lacurile s-ar evapora şi s-ar pierde în spaţiu.

No comments:

Post a Comment