Wednesday, February 26, 2014

Fanta nazistă

Producţia de Fanta a început în Germania în anul 1941. Este o marcă înregistrată a The Coca-Cola Company. Deoarece era dificil de importat siropul de Cola în Germania Nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania Coca-Cola, împreună cu reprezentantul acestora din Germania, Max Keith, au decis să lanseze un produs nou al companiei pe piaţa din Germania.

Pentru crearea unu nou produs, Max a folosit doar ingrediente care erau deja disponibile în Germania. În timpul unei şedinţe de selectare a unui nume pentru noul produs, Max a spus „Folosiţi-vă imaginaţia” sau „Fantasie”, în limba germană. Un asociat, pe nume Joe Knipp a strigat „Fanta!”, iar Fanta a fost ales noul nume al produsului.


În timpul războiului, planurile au fost luate de la compania Coca-Cola din Germania, dar şefii nu s-au alăturat niciodată Partidului Nazist. După încetarea războiului, Coca-Cola a recâştigat controlul asupra planurilor pentru noul produs numit Fanta.


Astăzi sunt peste 100 de arome de Fanta în întreaga lume, dar şi alte băuturi carbogazoase care încearcă să reproducă gustul adevărat Fanta.


No comments:

Post a Comment