Friday, March 21, 2014

Piatra Malachit

Piatra Malachit este un rezultat al alternării minereurilor de cupru (Cu). Este un mineral din aceeaşi clasă cu Azuritul, iar de obicei se găseşte într-o formă masivă combinată cu Azurit, Goetit sau Calcit. Aceasta se mai găseşte foarte rar sub forma unor cristale sau grupuri de cristale. Mai poate fi găsită sub formă de cruste, agregate sferice, globulare, mase compacte sau noduli. Unele surse arheologice arată faptul că acest fel de mineral a fost exploatat cu până la 4000 de ani în urmă în Egipt şi Israel. Era folosita ca un ornament sau ca şi o piatra preţioasă. Piatra Malachit a mai fost folosită şi ca pigment mineral în vopsele, în antichitate, până în secolul XIII, după care au fost înlocuiţi de compuşi sintetici.


Piatra Malachit are compoziţia chimică Cu2CO3(OH)2 - (carbonat hidroxid de cupru); are o duritate de 3.5-4 (din 10) şi un aspect sticlos, mătăsos, translucid, până la opac. Culoarea acesteia este verde crud, verde închis, negru-verzui, nuanţele fiind dispuse în benzi şi straturi paralele sau pete concentrate.


Piatra este întâlnită peste tot în lume. Cele mai importante locaţii sunt în Argentina, Australia, Brazilia, Chile, Congo, Groenlanda, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelandă, Rusia, Slovacia, S.U.A., Zair, Zambia şi chiar România. Se spune că aceasă piatra are diferite efecte asupra purtătorului, totul fiind în funcţie de zodie, dar este mai puţin recomandată zodiei Rac, Fecioară şi Scorpion. Este recomandat ca fiind un talisman norocos pentru nativii din zodia Taurului şi Balanţei.





No comments:

Post a Comment