Tuesday, March 18, 2014

Silkie - Puiul negru

Câteva rase de pui negru există în special în Asia, dar cel mai cunoscut este puiul chinezesc "Silkie". Aceste găini Silkie sunt păsări frumoase, ele fiind acoperite cu pene pufoase, despre care se spune că sunt moi ca mătasea. Pielea acestora este închisă la culoare, albăstruie, carnea fiind bej închis, iar oasele şi unele organe interne sunt chiar negre. Chiar dacă în lumea occidentală puii Silkie sunt vânduţi în special pentru scopuri ornamentale, în unele ţări precum China, aceştia sunt consideraţi un aliment şi sunt foarte apreciaţi pentru aroma lor.


Găinile se mai numesc "Wu Gu ji" sau "puiuil cu oase negre", acestea sunt apreciate şi pentru valoarea lor medicală încă din secolul VII. Femeile din China consumă carnea puiului Silkie pentru a căpăta un plus de energie, de asemenea carnea are un efect pozitiv asupra sângelui, plămânilor şi stomacului. Carnea Silkie e rareori prăjită, chinezii o folosesc pentru a face o supă de culoarea chihlimbarului.


Poate că vă întrebaţi ce gust are această carne de pui. Cei mai mulţi oameni spun că nu e diferit de un pui tradiţional, dar unii spun că această carne este puţin mai dulce.





No comments:

Post a Comment