Saturday, March 22, 2014

Cranii de "extraterestru" găsite în Mexic

Potrivit unu reportaj scris de dailymail, un grup de arheologi din Mexic au descoperit 25 de cranii umane de o formă neobişnuită. Craniile au fost găsite într-un cimitir din Sonora, în partea de Nord a Mexicului. Cercetătorii spun că acest cimitir are peste 1.000 de ani vechime. 25 de scheleţi au fost găsiţi în acea zonă, din care 13 aveau craniul intenţionat deformat şi doar unul era femeie. Majoritatea scheletelor erau ornamentate, iar cinci aveau dinţii mutilaţi intenţionat, dinţii având forme sau crescând neobişnuit.


Iar acum, întrebarea este: De ce şi-ar fi deformat intenţionat craniile? La această întrebare ne poate răspunde Cristina Garcia Moreno, directorul proiectului care are ca scop cercetarea în zonă: "Deformarea craniilor în cultura Mesoamericană era practicată pentru a face diferenţa dintre un grup social şi altul, dar mai era folosită şi cu scop ritualic. Mutilarea dinţilor era şi ea practicată de cultura Nayarit, care era văzută ca o trecere a tinerilor în adolescenţă. Aceste lucruri se confirma odată cu descoperirea celor cinci scheleţi de la cimitirul Sonora care aveau dinţii deformaţi.


Din cei 25 de scheleţi, 17 erau copii şi nu a fost găsit nici un semn de boală care să fi cauzat moartea acestora. Se presupune că aceştia au murit din cauza presiunii prea mari asupra craniului, presiune care trebuia făcută pentru a putea fi deformat.




No comments:

Post a Comment